Holistic_by_Humperding

HOLİSTİK İNSAN

Evrenin temelinde “enerji” vardır. Her şey enerjidir aslında. Enerji, kendini bir “titreşim” ve “dalga boyu” şeklinde ortaya koyar. Var olan her şey gibi insan da bir enerji ve belirli bir dalga boyudur. Aslında kendimizi sadece et, kan ve kemikten oluşan bir fizik beden olarak ifade etmiyoruz. İnsan enerji düzeyinde de sürekli bir yayın halindedir bu yayınımı suya atılan bir taş gibi, çevresinde halkalar ve dalgalar oluşturur.

Bu halkaların birbirleriyle olan girişimleri kimi yerlerde yükselen, kimi yerlerde de alçalan dalga desenlerinin meydana gelmesine yol açar. Bu dalga desenlerine “hologram” denir. Beynimiz de tıpkı evrendeki bütün cisimler gibi “holografik” bir işletim sistemine sahip. Dalga boyları ve onların birbirleriyle kesişip-girişerek oluşturdukları “bilgi hologramları” aracılığıyla faaliyet gösteriyor.

2012 yılından sonra ‘Hologram’ ve holografik bütünlük gibi konuların gündelik yaşamda daha fazla kullanım alanına girmesi gibi; temel anlayışlarımızda pek çok yenilik yaratacak yeni bilgi hareketleriyle ve haberleriyle karşılaşmaya hazır olalım, şaşırmayalım!

Mikro da ne varsa aynısı da makroda olduğu için gezegenlerin de bizleri etkileyen bu tip yayınımları vardır ve bazı özel konumlar özellikle çarpıcı etkiler yaratırlar. Bu yıl bu etkileri hem kendi yaşamımızda hem de toplumsal düzeyde hep birlikte yaşama ve gözleme şansımız var.

Holistik-Bütünsel İnsan Modelinin İlk Örnekleri Oluşuyor:

Büyük Yenilik Hareketleri ilk çıkışları itibariyle evrensel değerler taşırlar ve doğal yollarla egoyu denetim altına alırlar. Tüm holistik bilgiler, sadece ben diyerek yürümenin zorluğunu ve egonun ağırlığını anlatıyorlar. Bu tip yeni bilgi akışlarıyla akan bireylerin fazla zorlanmadan doğal denetim sistemlerini harekete geçirmeleri mümkündür.

Özellikle 2012’den sonra ‘Gezegen Enerjileri’nin diziliş ve akış şekli buna izin vermektedir. Bu yıldan itibaren her türlü olayı kendi çıkarlarına göre değerlendiren insan modelleri demode oluyor. “Ben yerine biz demeyi bilen, kendini düşündüğü kadar bir başkasını da düşünen holistik insan modeline hızlı bir geçiş var.” Günlük gazetelerde bile bu konulara ait haberler yer almaya başladı bile.

Tüm bunlar yenilik haberleridir, dikkatli okumak ve araştırmakta herkes için yarar vardır. Yeni bir bakış açısı ve bilgilendirme sistemi uzun yıllardır devrede ama bu yıl değişik bir patlama yaşanması da söz konusu.

Ezoterik, astrolojik ve spiritüel bilgilere göre, “Holistik insan”, egonun dar sınırlarını aşan ve evrensel düzenle aynı frekansta titreşebilen insandır. Diğerlerine göre ruhsal yeteneklerini ve duyular dışı algılarını daha fazla kullanır. Bir eleştiriyle karşılaşınca bunu “kendini geliştirme fırsatı” olarak değerlendirir. Birilerine ya da olaylara kızmak yerine: “Bu, benim başıma neden geldi?” diye düşünür. Tipik söylemi, “Ben nedenleri anlayarak bu başıma geleni değiştirebilirim, süreyi kısaltabilirim, sorunu aşabilirim, kendime de başkalarına da faydalı olabilirim” şeklindedir.

Özellikleri:

  1. Duyular Dışı Algılama kapasiteleri gelişkindir.
  2. Ruhsal ve Psişik yeteneklerini ve beyin kapasitelerini mümkün olduğunca fazla kullanırlar.
  3. Ruh ve bedenlerinin enerji düzeyini ve titreşimlerini yükseltmeyi bilirler, beş duyunun dışına kolaylıkla taşarlar.
  4. Farkındalığı yüksektir, bilincini, zihnini(düşünce sistemini) beynini yönlendirmeye önem verir ve teknik kullanır.
  5. Holografik bir anlayışla, kendisinin de bir mikrokozmos olduğunu bilir ve sürekli kapasitesini geliştirmeye çalışır.
  1. Evrensel “Bir”lik ve “Bütünsellik” olgusunu yüksek bir farkındalıkla hissetmeye çalışır ve bireysel yararlarının her şeyin yararına ve iyiliğine olduğunun şuurundadır.
  2. Pozitif ve olumlu bir insan olmak onun için görev değil, yaşanması gerekli bir haldir.
  3. Günlük yaşamda karşılaştığı olayları pozitif ya da negatif diye değerlendirmek yerine kuantum mantığıyla ikili düşünür ve zıtları birlemeye, olaylara kartal bakışıyla bakmaya çalışır.
  4. Karşılaştığı insanların ve olayların ona bir şeyler öğretmek ve onun deneyimlerini zenginleştirmek için orada olduklarını, süreç bittiğinden her şeyin değişeceğini iyi bilir ve yaşamının sorumluluğunu yüklenir.
  5. Evrensel sır olarak kabul edilen bilgilerin doğal, anlaşılabilir ve uygulanabilir yasalar olduğunu hissetmeye başlar ve kendine göre pratikler yapar.
  6. Holistik insan, iletişime çok önem verir. İletişim tekniklerini doğru kullanır. Beden dili, sözel anlatım, düşünce yayını, enerji dengeleri gibi temel bireysel gelişim konularına önem verir.
  7. Spiritüel ve dünyasal lisans eğitimlerini, bilimi, okumayı, araştırmayı ve sürekli kendini geliştirmeyi ciddiye alır.
  8. Eski kalıpları kullanmaz, soruları açıklayarak yanıtlar, karşısındakini ikna etmek ister ama zorlamaz. Ceza yöntemlerini kullanmaz, farkındalığa değer verir. Sorgulamayan itaati ciddiye almaz. Anlamak ve anlaşılmak ister.
  9. Modern bir Yunus gibidir. Varlığa ve yokluğa sevinmek ya da üzülmek yerine gerekenin yapılmasını daha fazla önemser.
  10. Yeni bir dönemin ve yeni bir başlangıcın, ruhsallıkla-bilim arasında kurulacak meta köprülerle atılacağını ve meta bilimin önemini bilir. Metapsişikle, bilim arasındaki köprüleri kurmak için kendi de düşünsel-sözsel-eylemsel aktivitelerde bulunur.

Alıntı

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

1_150424162942

İNSAN TANIMA SANATI: ENNEAGRAM NEDİR?

  Yüzlerce yıl önce, sufi bilgeliğinin bir parçası olarak ortaya çıkan enneagramı; kısaca insanın ...