angel_statue_by_vini07-d5kziwe

Melekler

 

 

4-winged-godEn azından, Sümer’de 6000 yıl önce uygarlık başladığından beri, melekler insan deneyiminin ortaya konmasında çok yakın bir rol oynadılar.

Mezopotamya’nın kadim şehirlerinde meleklerin rölyefleri (kabartmalar) keşfedildi ve Dünya üzerinde var olduğu bilinene en eski yazıtlarda Sümer çiviyazısı silindirleri ve kil tabletlerinin üzerinde betimlendi.

image00210Melekler Hristiyan, Musevi ve İslam dinleri ile ilişkilidir, tüm bu dinlerini hepsinin anlaştığı şeylerden biri. Museviler melekleri 75 farklı düzene bile kategorize ederler.

Ve Atlantik Okyanusunun diğer tarafında, Yucatan’da, Ek Balam Akropolünde, kadim Mayalar tarafından oyulmuş melek kabartmalarını görebiliriz. Gerçekte, Kadim Dünyada melekler fenomenini genişletseydik, onları zaman periyotları ve yerlerin engin düzeninde insan uygarlığına iyice yerleşmiş bulurduk.

Böylece, meleklerin ya da en azından melekler ile ilgili inançların kaydedilmiş tarih kadar uzun bir süredir bizimle oldukları tarihsel bir kanıttır.

Yine de, bana göre, bu bir inanç konusu değildir. Onların varlığını kesinlikle biliyorum.

Meleklerin Nitelikleri:

Meleklerin kendilerini bana takdim etmelerinden bu yana geçen 32 yılda melekler ile ilgili öğrendiğim temel gerçeklerden bazıları:

  • Tüm insan varlıkları, direkt olarak onlara bağlı en az iki meleğe sahiptir. Bazılarımızın daha fazla sayıda meleği var.
  • Meleklerin şekli (formu) yoktur. Neye, nasıl inandığımıza bağlı olarak bize farklı şekilde görünürler.
  • Melekler, iletişim kurmak için bir araç olarak tezahür etmiş form kullanırlar. Bunun nedeni, biz insan varlıklarının “yüksek” varlıklar ile iletişim kurmamızın aşırı derecede zor olması ve eğer göremezsek veya bizimle konuşanın kim olduğunu imgeleyemezsek, bu iletişime inanmanın çok zor olmasıdır. Kanatları olan insan – benzeri varlıklar imajı meleklerin doğal hali değildir, onlar bu şekli sık sık kullanırlar, çünkü bunu kabul etmemiz çok kolaydır.
  • Aslında melekler başka bir boyutta yaşarlar, ama bu dünyaya girebilirler.
  • Bağlı olduğunuz melekler aslında, varoluşun başka bir seviyesindeki SİZ’ siniz. Onlar sizden ayrı olan “başka bir şey” veya “başka birisi” değildir. Melekler bizim kim olduğumuzdur.
  • Bana göre, melekler birçok spiritüel geleneğin Yüksek Benlik olarak bahsettiği şeyin bir parçasıdır. Öğrendiğim ve deneyimlediğim gibi, biz yaşamın birçok diğer fiziksel seviyelerinde var oluruz. Ve bu diğer seviyelerde Benliğin veçheleri, kollektif olarak “Yüksek Benliğimiz” olarak adlandırılır.
  • Bu perspektiften, Yüksek Benliğimizin bir Yüksek Benliği vardır ve onun da bir Yüksek Benliği vardır ve Tanrı’ya, Yaşamın Kaynağına ulaşana dek bir zincir halinde böyle devam eder.
  • Ve melekler bu bilinçlilik zincirinde insanlığa en yakın bağlantıdır. Ayrıca – ve belki en önemlisi – tüm yüksek varlıklar arasında, melekler algılanması ve iletişim kurulması en kolay olanlardır.

 

Tuval2

Drunvalo Melchizedek

Resim Düzenleme: Çiğdem Sarıgül

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

buddha

DURUGÖRÜ NEDİR?

  En basit tanımıyla Durugörü: Beş duyunun dışında, eşyaları, olayları ve düşünceleri algılama ve ...