glass-frog

Transparan canlılar                   

1)Transparan kurbağa:
Anavatanı Venezuella olan bu kurbağa, bilinen diğer soydaşları gibi yeşil ama, transparan olduğundan, bakıldığında kalbi, ciğerleri ve sindirim sistemi rahatça görülebiliyor.

1

2)Transparan kafalı balık:

Bu tuhaf derinsu balığı, transparan bir kafaya ve boru şeklinde gözlere sahip. Işığa oldukça duyarlı olan gözleriyle, hem yiyeceklerini kolayca algılayıp hem de yönünü bulabiliyor. Ancak, ağzının üstünde görülen iki nokta gözleri değil. Bunlar koklamaya yarayan organları.

2

3)Transparan mürekkepbalığı:

Güney yarımkürenin okyanuslarında görülen bu tür, gerekli durumlarda bir top gibi görünebilme kabiliyetine sahip.

3

4)Transparan Buz balığı:

Güney Amerika’nın soğuk denizlerinde, karides ve diğer balıklarla beslenen bu türün transparan olan kısmı kanı çünkü kanlarında hemoglobin yok. Metabolizmaları, kanlarında çözülen oksijenle çalışıyor.

4

5)Transparan ampipod:

Bu karidese benzer türün, hayatta kalmak için değişik bir stratejisi var. İçinde olan her şeyi gösteriyor.

5

6)Transparan denizanası:

Bütün okyanuslarda yüzeyden derinliğe kadar her bölümdeler. Pek çoğu o kadar transparan ki gözle görülmeleri bile çoğu zaman imkansız. Resimdeki örnek ise 2.5 cm uzunluğunda bir örneği.

6

Derleme                           

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

gaia-1

Doğal mı, alternatif mi?

  Doğal tıp, her insanın kendi kendini sağaltma gücünü harekete geçirmesi ve temelinde koruyucu ...