11

Antik Mısır Lambası

 

 

22Mısır resimlerinde görülen bu sistemin ışık yayıp yaymadığı test etmek için Avusturyalı elektrik mühendisi Walter Garn, kabartmada yer alan resmi çok detaylı olarak incelemiş ve resimdeki ampulü oluşturan yılanlı teli, duyu, ced sütunu olarak kullanılan izolatörün aynısını yapmıştır. Ortaya çıkan sistem ışık yayarak etrafı aydınlatmıştır.

1996 yılı Eylül ayında Amerikan ABC Televizyonu’nda yayınlanan bir belgeselde de Mısırlıların bu ışık sistemi bilimadamları tarafından kameralar önünde test edilmiştir. Bir kez daha başarı elde edilmiş ve ışık oluşmuştur. Bu aslında bir ampuldür ve antik Mısır resimlerinde belirtildiği gibi uygulanan yöntemle sistem çalışmış, ışık elde edilmiştir.
EDİSON
Kömürleşmiş bu iplikler çok hassas olduğundan hemen kırılıveriyordu. Sonunda edison 1 tane ipliği kırmadan lambaya takmayı başardı. Lambanın havasını hemen boşalttı. Lambaya elektrik verdi ve inanılmaz elektrikten ışık elde etmişti. Fakat şimdi başka bir sorun vardı bu süper icatta ki ip kopmadan ne kadar dayanabilecekti. Bu arada edison ışığa büyülenmiş gibi bakmaktaydı. Işık sönmedi proje başarılı olmuş ve ortalığı ışık kaplamıştı.

bize geçmişten beri ben hala öğrenciyim bize ampulün edisonun bulduğunu söylerler ama antik mısırlıların bulduğunu acıkça görüyoruz duvar kabartması olan ampul antik mısırlıların yaptığı ilk ampul aşağıdaki ise edisonun yaptığı ampul?

Alıntı…

Hakkında Sadullah Başar

1982 İstanbul doğumluyum. Yapı tasarım işi ile ilgilenmekteyim. Antik uygarlıklar, dinler öncesi tarih ilgi alanım. Manisa' da ikamet etmekteyim.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

anunnaki-Sphinx-Seal

SFENKS’ İ YAPAN ANUNNAKİLER Mİ?

  Mısır’ın Büyük Sfenks’i, bedeni çömelmiş bir aslan, başı ise bir kraliyet başlığı takmış ...