Animal_by_switchflick

Hayvansal Psişizm

Hayvanlardaki psişik fenomenler bütününü ifade eden bir terimdir. Hayvanlar üzerinde sürdürülen parapsikolojik deney ve gözlemler, kimi hayvanların insanlardaki DDA (Duyular Dışı Algılama) yeteneklerine insanlardan daha fazla sahip olduklarını, hatta kimi psişik yeteneklerin bazı hayvanlarda beş duyu gibi doğal ve normal bir yetenek olarak kullanıldığını ortaya koymuştur. ABD’li parapsikolog J. B. Rhine hayvanlar üzerinde yaptığı deney ve gözlemelerin sonucunda bazı hayvanlarda en azından şu beş psişik yeteneğin bulunduğunu saptamıştır:

1- Sevdikleri kimseler veya kendileri hakkında tehlike içeren geleceği ve doğal afetleri önceden hissetmeleri.

2- Sevdikleri birinin (insan veya hayvan) ölmesini veya zarar görmesini uzaktan hissetmeleri. (Bir Rus deneyinde karadan binlerce kilometre uzakta, denizin dibindeki bir denizaltında bulunan yavrulardan her biri öldürüldüğü an, karadaki anne tavşan acı acı bağırmıştır).

3- Sahipleri eve dönmeden, eve döneceğini, dönüş yolunda olduğunu hissetmesi.

4- Yuvalarının yolunu, kentler arası uzaklıklar söz konusu olsa da bulabilmeleri ve bu uzaklıklardan yuvalarına dönebilmeleri. (Kimi bilim adamlarına göre, köpekler, kediler, göçmen kuşlar gibi bazı hayvanlar yön bulmada dünyanın manyetik alan çizgilerinden yararlanıyor olabilirler.)

5- Psişik izleme yeteneği. (Sevdikleri hemcinslerini uzak mesafe kat ederek bulabilmeleri.)

Neo–spiritüalist görüşe göre, insanın etkisi altında kalmakla beş duyusu ile algılayamadığı birtakım ince, daha doğrusu esiri vibrasyonları kimi hayvanlar algılayabilmektedir. Bir beygirin koku ve görme alanında olmadığı halde uzaktan geçen eşini tanıması veya büyük bir deprem öncesinde örümceklerin yuvalarını, kimi hayvanların ağıllarını bırakıp kaçmaları vibrasyonel duyarlılıkların insandakinden farklı olmalarıyla açıklanabilir.

Bitkisel Psişizm

Bitkisel psişizm, psişik araştırmacılarca bitkilerdeki psişik fenomenler bütününü ifade eden bir terim olarak kullanılmaktadır. Bitkiler üzerinde çalışan Parapsikologlara göre, bitkiler, çevrelerindeki insanların heyecan ve düşüncelerine duyarlıdır, onların da birtakım heyecan halleri ve bellekleri bulunmaktadır ve insanlarla iletişim kurmalarını sağlayacak birtakım güçleri vardır.

Bitkiler üzerinde Parapsikolojik araştırmalar 1960’lı yıllarda başlamıştır. Bitkiler üzerinde psişik deneyler yapmış ve bu alanda en fazla katkı sağlamış isimler arasında, Backster etkisini keşfeden ve yalan makinesinin mucidi olan Cleve Backster (A.B.D.), Uluslararası İş Makineleri Kurumu’nun araştırma kimyageri Marcel Vogel, Ambrose ve Olga Worrel sayılabilir. Rus bilim adamlarının da bitkisel psişizm alanında önemli katkıları olmuştur.

Bitkiler üzerinde çalışan Parapsikologlar bitkisel psişizmle ilgili şu sonuçlara varmışlardır:

  • Bitkilerde kendilerine özgü bir algılama mevcuttur. İnsanların heyecan ve düşüncelerine duyarlıdırlar. Aralarında yüzlerce kilometre uzaklık da olsa sahipleriyle psişik irtibatta olabilirler.
  • İnsanlarla iletişim kurabilir, onlara yanıt verebilirler.
  • Çeşitli enerji yayınlarında bulunurlar. Bitkilerin çevrelerinde de Kirlian fotoğrafçılığı yöntemiyle saptanabilen, bazı vibrasyonlardan etkilenen bir enerji alanı vardır.
  • Klasik müziğin yanı sıra dua, şefkat, ilgi, sevgi ve şifacı medyumların tesirleri bitkilerin gelişiminin hızlı ve verimli olmasını sağlar. Buna karşılık, kin, nefret, düşmanlık duygularına da duyarsız değildirler, bunları da algılarlar. Çağımızın modern müzik türleri içinde ahenksiz gürültü içerenlerinden ıstırap duyarlar.
  • Bir tür bellekleri vardır. Elektrotlar bağlanarak yapılan deneyler göstermiştir ki, bir ev bitkisi daha önce bir yaprağını kesmiş bir kişi bulunduğu odaya girdiğinde grafiklerde korktuğunu gösteren çizgiler belirmekte, kişi odadan çıktığında, grafik çizgileri normale dönmektedir. Yani bitki kendisine önceden zarar vermiş kimseyi unutmamıştır.
  • Bitkilerin de heyecansal bir yaşamları vardır. Çevrelerinde bulunanlardan hoşlanabilir, felaket anında “kendini kaybetme” denilebilecek hale girdiklerini gösteren grafik çizgileri çizerler.

Dharma Ansiklopedi

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

buddha

DURUGÖRÜ NEDİR?

  En basit tanımıyla Durugörü: Beş duyunun dışında, eşyaları, olayları ve düşünceleri algılama ve ...