startetradavinci

Mer-Ka-Ba

13.000 yıl önce, şimdilerde tamamen unuttuğumuz bir şeyin farkında idik; bedenimizi çevreleyen geometrik enerji alanları belirli bir yöntemle harekete geçirilebilir ki bu soluk alışımızla yakından bağlantılıdır. Bu alanlar ışık hızına yakın bir hızda bedenlerimizin etrafında topaç gibi dönmekteydiler. Ancak ‘düşüşten’ sonra önce yavaşlayıp sonra da durdular. Bu alan tekrar harekete geçirilip dönmeye başladığında ona Mer-Ka-Ba adı verilir ve bu gerçeklikteki kullanım kolaylığı tartışmasızdır.

Bizlere kim olduğumuzla ilgili genişlemiş bir farkındalık verir, daha yüksek bilinç seviyelerine bağlar ve varlığımızın sonsuz olasılıkları ile ilgili hafızamızı tazeler. Sağlıklı olarak dönen bir Mer-Ka-Ba kişinin boyuyla orantılı olarak 15-20 metre çapındadır. Uygun cihazlar kullanılarak, dönen bir Mer-Ka-Ba’ rotasyonu bilgisayar ekranında görüntülenebilir. Elde edilen görüntü, galaksinin kızılötesi ısı zarfının görüntüsü ile tıpatıp aynıdır ki bu da geleneksel uçan daire şeklidir.

Mer-Ka-Ba kelimesi üç küçük kelimeden oluşmaktadır. Mer, Ka ve Ba kelimeleri kadim Mısır lisanından gelmektedir. Başka kültürlerde ‘Merkabah’, Merkaba’ ve ‘merkawah’ şeklinde görülmektedir. Değişik telaffuz şekilleri olmakla birlikte, genellikle, ayrı heceleri okur gibi ve eşit vurguyla söylenirler. Mer, Mısır’ da, sadece 18. Hanedanlık süresince anlaşılmış, özel bir tür ışığı ifade der.

Belirli soluma kalıplarıyla harekete geçirilen, birbirinin aksi yönünde dönen ve ayrı alanı paylaşan ışık alanları olarak görülmüştür. Ka, bireysel ruha ve Ba ise belirli bir gerçekliği yorumlamasını ifade eder. Bizlerin gerçekliğinde, Ba, genellikle beden ya da fiziksek gerçeklik olarak tanımlanır.

ppipRuhların bedenlerinin olmadığı diğer gerçekliklerde, kavramlarına ya da getirdikleri gerçeğin yorumuna değinir. Böylece, Mer-Ka-Ba’ nın, ruh ve bedeni aynı anda etkileyen ve birbirinin aksi yönünde dönen ışık alanları olduğunu anlıyoruz. Mer-Ka-Ba, ruhu ya da bedeni (yahut kişinin gerçeği yorumlamasını) bir dünyadan ya da bir boyuttan diğerine taşıyan araçtır. Aslında Mer-Ka-Ba, bütün bunlardan çok fazlasıdır, çünkü gerçeği yaratabildiği gibi gerçeklikler arasında da hareket edebilir. Mer-Ka-Ba, bizlerin orijinal yüksek bilinç durumumuza dönmemize yardımcı olacak boyutlar arası bir araçtır.

Tetrahedron:

fruit_of_life___metatron_s_cube_ii_by_lilyas-d761o0mYaşam ve yaradılış yaşam çiçeği denilen mükemmel geometrinin karşılığı olarak şekillenmiştir. Bir kar tanesi, bir virüs veya DNA mız mikroskop altında incelendiğinde altın oran dediğimiz matematik formüle uygun olarak mükemmel geometri karşılıklarını görebiliriz. Dünyamız, güneş sistemi ve evrenler mükemmel geometrinin değişik görüntüleridir.  Bu geometrik şekil Tetrahedron, insan bedeninin altın oran karşılığı geometridir. Bu iç içe geçmiş iki eş kenar üçgen piramitten oluşmaktadır. Yıldız şeklinin 3 boyutlu görüntüsüdür. Bu yapı tam olarak bilindiğinde insan bedeni üzerindeki bilinen ve bilinmeyen çakralar tam olarak tespit edilir. Kayıp olan alt ve üst bilinç kapıları nefes teknikleri ile ortaya çıkarılarak bağlantı kurmak mümkün olur.

Alt bilinç; Varlığın geçmiş yaşam deneyimleriyle elde ettiği bilgi ile dünyanın ve dünya üzerinde yaşayan varlıkların ortak bilinç alanıdır.

Üst bilinç; Varlığın geçmiş, şimdi ve gelecek zamanları ile sınırlı olmayan, kök tohum olarak bağlantıda olmasına rağmen, kendisinin farkında olamadığı kozmik uzantılarıdır.

Drunvalo Malcizedek

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

1_150424162942

İNSAN TANIMA SANATI: ENNEAGRAM NEDİR?

  Yüzlerce yıl önce, sufi bilgeliğinin bir parçası olarak ortaya çıkan enneagramı; kısaca insanın ...