ssss

Meditasyon

Meditasyon sekiz haftada beyindeki gri maddeyi artırıyor;

aaaMassachusetts General Hospital’dan Harvard Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışan bir ekip tarafından yapılan araştırma, meditasyonun insan beyni üzerindeki somut etkilerine dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Araştırma kapsamında sekiz haftalık farkındalık meditasyonuna katılan bir grubun MR (manyetik rezonans görüntüleme) yöntemiyle beynindeki değişimler incelendi ve ilk defa meditasyonun beyindeki gri madde üzerinde “ciddi değişiklikler” yarattığı tespit edildi.
Meditasyon insan beyni üzerinde somut etkiler yaratıyor.

Çalışmanın başındaki isimlerden Sara Lazar, meditasyon yapanların kendini iyi hissetmesinin bir nedeninin de beyindeki bu değişiklikler olduğunu söylüyor.

Lazar’ın liderliğindeki daha önceki araştırmalarda da meditasyon yapanların beyinlerinde yapısal değişiklikler olduğu tespit edilmişti. Bunlardan en önemlisi, beynin dikkat ve duygusal bütünleşmeden sorumlu olan bölgesi serebral korteksin meditasyon yapanlarda daha kalın olması. Ancak geçmişteki çalışmalar, meditasyonun tam olarak etkisini saptayamıyordu.

brain-300x213Son araştırma ise günde ortalama 27 dakika süren farkındalık meditasyonunun beyindeki gri madde yoğunluğunu belirgin şekilde artırdığını ortaya koyuyor. Bu artış özellikle de beynin kişisel farkındalık, şefkat ve içsel gözlemden sorumlu bölgesi hippokampüste gerçekleşiyor. Dahası, hippokampüsteki bu gri madde artışı, amigdal bölgesindeki gri madde yoğunluğunun azalmasıyla doğrudan ilişkili. Amigdal bölge ise beyinde anksiyete ve stresin düzenlenmesinden sorumlu bir bölge. Buna karşılık, beynin diğer bölgelerinde ise herhangi bir değişiklik gözlenmedi. Ancak araştırmacılar bunun gözlem süresiyle ilişkili olabileceğini söylüyor.

Uzmanlar, beyin yapısında sanılandan çok daha fazla esneklik bulunduğunu ve yapılan bilimsel çalışmalarla insanların bu yapıyı değiştirmede ve böylelikle hayat kalitesini yükseltmede ciddi rol oynayabileceğini söylüyor.

Kaynak: The Unbounded Spirit

Çeviri: uplifers.com

Meditasyon nedir?

Love_Light_by_WildLotusMeditasyon bilinçaltından gelen enerji akışını rahatlatıp, aynı zamanda depresyon oluşumunu da engelleyebilecek bir çalışmadır. Bu çalışma bilinçaltında sızan ışıklara odaklanarak, bilinçaltının gerisinde neler olduğunun keşfi ile mümkün olacaktır. Şu anda tüm bu düşünceler size gülünç ya da inanılması zor gelebilir, buna inanın, öyle olmadıklarını göreceksiniz.

Meditasyonun doğrudan doğruya bedeni etkileyen bir yönü vardır. Meditasyon sizi madde dünyasından ve kendi bedeninizin sorunlarından uzakta tutmayı başarmasından daha çok sizi bu sorunlarla karşıya getirerek, onlara daha kalıcı çözümler getirmeniz konusunda size yardımcı olur ve sizin iyi hissedebilme yeteneğinizi arttırır.
Bu anlamda meditasyon yapmak size sayısız fayda sunmaktadır. Bu uygulamaların hiçbir yükümlülüğü olmamasının yanı sıra hiçbir olumsuz etkisi de yoktur.

Bu nedenle de meditasyon yardımıyla çözeceğinize inandığınız herhangi bir fiziksel rahatsızlığınız varsa hiç düşünmeden uygulamaya başlayın. Meditasyonun mistik ve dinsel anlamda hiçbir içeriği yoktur. Meditasyon daha önce de bahsedildiği gibi zihin ve bilinç olarak yapılan bir rahatlama uygulamasıdır. Meditasyon öğretisi sürecine yoğunlaşmak kişiye büyük yarar sağlayacaktır.

Birçok insan zihnine saplanmış olan sabit düşüncelerden acı çekmekte ve bu dağınık düşüncelerden kurtulup, rahat bir nefes alma arzusu içindedir. Bu anlamda meditasyon kişilere bu sorunları çözmek için dingin ve rahatlamış bir zihni yakalama şansını sunmaktadır.

Meditasyon İlahi Olan’ a yönelik bireysel ve içsel bir yolculuktur. Bireysellikten çıkıp bütünselliğe girersiniz. Yani Birlik bilincine ulaşırsınız. Bu seyahatte yanınızda akrabanız, kardeşiniz, eşiniz, arkadaşınız yoktur. Kendi benliğinizle, yani özünüzle birliktesiniz. Orada başka kimse yoktur.
Bir kez bu okyanusa daldınız mı tüm dünya sizin aileniz olacaktır. Dünyadaki tüm insanları aynı anlayış çerçevesinde benimseyecek ve seveceksiniz. Bu gelişme ruhunuza ulaştığında olayları ruhunuzun gözüyle yani özünüzle görmeye başlayacaksınız.

Benliğinizdeki bu sakinliği, huzuru, neşeyi, sevgiyi ve şifayı yakalamak için bu seyahate yani bu meditasyona hazır olun. Bu yolculuk esnasında her seferinde daha derine ineceksiniz. Bu derin mutluluğu başkalarıyla paylaşmak isteyeceksiniz. Bu mutluluk paylaşılmalı. Kişi meditasyonda tattığı sevinci, mutluluğun hazzını almalıdır.
Meditasyondan aldığınız ışık ya da şifa enerjisi auralarınızdan ve çakralarınızdan fışkırır.

Kaynak: ♥ Servet Çınar ♥

Ana Görsel: Ressam Travis Knight

Resim Düzenleme: Çiğdem Sarıgül

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

snovideniya

KENDİNİ BİLMEK

  “İnsan yüreği bizden yardım isteyerek haykırıyor, insan ruhu bize kurtuluş için yalvarıyor, ama ...