Glyptodon_old_drawing-890x395_c

30 BİN YIL ÖNCE KİMYASAL SAVAŞ VARMIYDI!

Zehirler 30.000 yıl önceki toplumlar tarafından kullanılmış olabilir:

Bazı yılanlar ve kurbağalar zehirli olan ve çeşitli ağaçlar ve bitkiler ölümcül zehirlidir. Bu zehirler eski atalarımız tarafından keşfedildi ve onlar avcılık ve savaşta bu zehirleri kullandılar.
Araştırmacılar toplumların toplumların 30.000 yıl önce zehirler kullandığını kanıtlama eşiğinde geldi.
Bu erken kimyasal savaş zehirlenen oklar ve mızraklarla başladı.
Arkeolojik Kanıtlar;
Digitalis purpurea İllüstrasyon – yüksük adı verilen tehlikeli ve zehirli bir bitkidir.
Birçok ünlü antik zehirden ölmüştür. Kleopatra, Antik Mısır Firavun, sözde kocasının ölümü.vs.
Borgia basın açıklamasında alıntı: “Biz Babilliler, Yunanlılar ve Romalılar avcılık hayvanlar için ve savaşta bitki bazlı zehirler kullanıldığını biliyoruz. Aslında, ‘toksik’ kelimesi yay Yunanca, toxon gelir. Taxus geleneksel yay yapmak için kullanılan bir yaylı kereste ile porsuk ağacınının bir cinsidir. Ayrıca zehirli oklar için kullanılan tohum üretir. İngiltere’de, kereste için yetiştirilen bu ağaçların meyvelerini yiyen porsuklar zehirlendi.
2014 yılında, Northumbria Üniversitesi Borgia adli kimyager ve Michelle Carlin asırlık zehir kalıntıları belirlenmesi için mükemmel tekniklere birlikte çalıştı ve ardından zehirli bitkiler listeleyen bir veri tabanı oluşturuldu.

Alıntı…

Hakkında Sadullah Başar

1982 İstanbul doğumluyum. Yapı tasarım işi ile ilgilenmekteyim. Antik uygarlıklar, dinler öncesi tarih ilgi alanım. Manisa' da ikamet etmekteyim.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

Maha

10.000 Yıllık Nükleer Savaş (Destanı) : Mahabharata

“Bu günümüz, dünün düşünceleridir; şimdiki düşüncelerimiz yarınımızı inşa edecektir; yaşamımızı düşüncelerimiz yaratır.” Dhammapada “Mahabharata ...