10368384_1544899959117207_6681666608251199084_n

GİZEMLERİN ELİ

 

Bu resim gizem okullarına girecek olanlara uzanan eli tasvir eden bir tabletten alınmıştır. Büyük Sanat’ın müridi bu eli ilk tuttuğunda el kapalıdır. Elin içindeki sırrı ifşa edebilmek için önce eli açacak bir yöntem bulmalıdır. Simyada el, physicorum eriyiğinin hazırlanması için gerekli formülü gösterir. Balık civa, onun içinde yüzdüğü alevle çevrili deniz sülfürdür; her parmakta ilahi Amil’in bir sembolü vardır. Büyük çalışma bunların bir arada kullanılmasıyla gerçekleştirilir.

Resmin isimsiz ressamı şunları söyler: “Bilgeler bu elin üzerine, bilgileri sadece mecazlarla öğretebileceklerine yemin ederler. Kabalacı’ya göre el Tek Kudretin (taçlı başparmak), dört âlemdeki (diğer parmaklar) işleyişini gösterir. Figür Kabalacı ve simyasal anlamların dışında, İlahi evin şehit düşmüş inşaatçısını ‘dirilten’Usta Mason’un elini sembolize eder.

Felsefi açıdan anahtar bizzat Gizemleri temsil eder, insan gizemlerin yardımını almadan kendi iç varlığının sayısız odasının kapısını açamaz. Fener beşeri bilgi, insan tarafından yapılmış bir aletin içine tutsak edilmiş olan Evrensel ateş kıvılcımıdır. Fener aşağı âlemde yaşayan insanların ışığıdır ve onlar hakikate giden yolu bu ışıkla keşfetmeye çalışır. “Dünyanın Işığı” adlandırabileceğimiz Güneş, yaratıkların kendini sayı ve suretlerde gösteren gizemlerin öğrenilmesine yardımcı olan Evrensel Işık’tır.

Taç ise Mutlak Işık’tır; mertebe bakımından aşağı diğer bütün ışıkları onun sonsuz yanışından pay alan kıvılcımlardan ibarettir. Bu resim sağ eli,yani Uluhiyet’in etkin ilkesini göstermektedir, onun eserlerinin hepsi “Elinin Ayası” içindedir.

Kaynak: Tüm Çağların Gizli Öğretileri

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

thoth-mynzah-osiris

HERMETİK ÖĞRETİ’DE İNİSİYASYON

  Başlangıçtan bu güne kadar yeryüzünde yaşamış inisiyeler içinde beşeriyeti belki de en fazla ...