super_hero_by_psyshark-d4ddta0

‘Süper’ Özelliklere Sahip İsanlar

a

Ses ve Yankı ile Yönünü Bulabilen Çocuk: Ben Underwood

Ben Underwood’un gözleri kanser nedeniyle 3 yaşında iken alındı. Fakat Ben basketbol oynamaya, bisiklete binmeye devam etti, kısaca hayatını normal bir şekilde sürdürdü. Dünya seyahatlerine çıkabilmek için ekolokasyon (sesle yer belirleme tekniği) öğrendi. Rehber köpekler olmadan, hatta ellerini kullanmaya bile ihtiyaç duymadan yön bulabiliyor. Kısa bir tıklatma sesi çıkarıyor ve sesin yankısını dinleyerek objelerin nerede olduğunu algılıyor. Ben Underwood tıpkı bir yunus veya bir denizaltı dinleme cihazı gibi yankı ile yönünü bulabilen dünya üzerindeki tek insan.

 

b

 

Kedi Gözlü Çocuk: Nong Youhui

Çinli Nong Youhui’nin inanılmaz görme yetisi ve (gündüzleri yeşil-sarı arası)  parlak mavi gözleri nedeniyle babasının onu doktora götürmesiyle ortaya çıktı.

Uygulanan tıbbi testler Youhui’nin koyu karanlıkta hiçbir ışık kaynağı olmadan normal bir insanın gün ışığında yaptığı gibi okuyabildiğini gösterdi. Baba Ling: “Büyüdükçe gözlerinin çoğu Çinli gibi siyaha döneceğini düşünüyorduk ama hiçbir zaman bu olmadı”, dedi.

Uzmanlar “Onbun Leukodermia” adında bir hastalığı olduğuna inanıyor. Bu hastalık gözlerdeki koruyucu pigment sayısını azaltıyor ve ışığa daha duyarlı hale getiriyor.

 

c

 

‘Yılan Kız’ Nokulunga Buthelezi:

Şekilden şekle giren akrobat Nokulunga Buthelezi, şovuyla görenleri hayrete düşürüyor. Vücudunda hiç kemik yokmuş gibi hareket eden Afrikalı akrobat, dünyada giderek tanınıyor.

Arkadaşları arasında ‘yılan kız’ olarak anılan kız, vücudunu öylesine iyi kullanıyor ki esnekliği herkesi şaşırtıyor. Daha bebekken, bacakları boynunda uyuyan Nokulunga, altı yıl sonra ailesinin desteğiyle Amerika’daki bir sirkte çalışmaya başlamış. 

 

d

 

 

 

‘Buz Adam’ Wim Hof:

Wim Hof’un alışılmadık bir yeteneği var. Zihin gücüyle kalp atışlarını ve vücut ısısını kontrol edebilen Hof, kar üzerinde çıplak ayakla dolaşıyor, buz dolu bir küvette birkaç saat kalabiliyor, 6000 metrelik dağa sadece şortla tırmanıyor veya bir çölde hiç su içmeden maraton koşabiliyor. Ve tüm bunları yaparak bir yandan da bilim insanlarına yardımcı oluyor; zihni kontrol edebilmenin ekstrem sporlarda -ve hayatta- ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor. 

 

 

 

Mıknatıs Adam: Liew Thow Lin

eMalezyalı Liew Thow Lin’in vücudu tam bir manyetik alan. Başkent Kuala Lumpur’a 200 km. mesafedeki Ipoh Kasabası’nda yaşayan 69 yaşındaki Lin bütün madeni eşyaları mıknatıs gibi çekiyor. Çatal bıçaktan ütüye her türlü metal eşyayı bedeninin çekim gücüyle taşıyabilen Lin, çevre illerden gelen meraklıların da başlıca ilgi odağı durumunda. 1991 yılında bir dergide başka bir mıknatıs adam üzerine okuduğu yazıdan sonra kendi özelliğini fark eden Lin’in üç oğluyla torunu da aynı yeteneğe sahip.

 

f

 

‘Örümcek Adam’ Jyothi Raj:

Hintli Jyothi Raj, binalara, duvarlara tırmanıp, rahatlıkla yerçekimine meydan okuyor. İnşaatta işçi olarak çalışan Hintli Jyothi Raj, hiçbir alet kullanmadan 90 metre yüksekliğindeki binalara, duvarlara tırmanıp, rahatlıkla yerçekimine meydan okuyor. Dört yıl önce çalışırken bu yeteneğini keşfettiğini söyleyen adam maymunların ağaçlara tırmanmasını izleyerek kendisini eğittiğini belirtti. Hintli örümcek adam hiçbir güvenlik gereci kullanmadan tırmandığı için seyircilere meraklı ve korku dolu dakikalar yaşatıyor.

Derlenmiştir

Resim Düzenleme: Çiğdem Sarıgül

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.

x

Check Also

HRRRLM 001

NOBEL ÖDÜLLÜ FİZYOLOG RITA LEVI-MONTALCINI

  Rita Levi-Montalcini  (22 Nisan 1909 – 30 Aralık 2012), İtalyan nörolog. Meslektaşı Stanley ...