sepia_elephants_children_gregory_colbert_ashes_and_snow_1366x768_61231

Dilek Mektubum

 

Maddi isteklerimin ve ihtiyaçlarımın dışında ben, eğer varsa, bizim hayrımızı gözetenlerden şunları diliyorum;

  • ‘Hepimiz Bir’ iz, hepimiz kardeşiz, aynı Kaynağa aitiz’, derken, her gün bunu doğrulayacak ve farkına varmamızı sağlayacak şekilde apaçık en az bir görgü ve deneyim yaşayabilmemizi diliyorum.
  • Bir an bile ideal bir insan olduğumuzu düşündüğümüzde, aslında her birimizin ruhunda / atomlarında sayısız potansiyel tohumlarının olduğunu bilip, bulunduğumuz düalite boyutundaki tekâmülümüz için en uygun potansiyeli ortaya çıkarabildiğimizden gerçekten emin olmayı diliyorum.
  • Her tür eleştiriye açık olduğumuzu söylerken, aslında sadece bizi düzeltmelerinden utanmadığımız ve saygı duyduğumuz insanların (yaş önemli değil) eleştirilerini kabul ettiğimizin farkına varılmasını diliyorum.
  • Dünyayı Kurtarmak‘ dan bahsederken, etrafımıza, yaşadığımız ortama baktığımızda, eğer varsa en yakınımızdaki yardıma muhtaç insanların…. evimizin etrafındaki, yaşadığımız mahalledeki çöplerin, çocuğumuzun oynamasına izin verdiğimiz oyun parkının çimenlerine ya da kumuna atılan ambalaj çöplerinin, çekirdek kabuğu ve sigara izmaritlerinin…. havayı kirleten dumanın farkına varılmasını diliyorum.
  • ‘Bazen’ … sevdiğimizi ya da sevildiğimizi zannederken (sevgili, eş, iş arkadaşı …) aslında tercih ettiğimizin ya da edildiğimizin farkına varılmasını diliyorum. Arada çok büyük bir fark var çünkü. Sevmek ve kendini sevdirmek bu kadar kolay değil diye düşünüyorum.
  • ‘Bence’ … bir şeyleri başardığımızı, icat ettiğimizi, yarattığımızı vs. düşünürken aslında bunları ‘yukarıdan’ uygun görüldüğü için yapabildiğimizi, uygun görülmediği sürece yırtınsak ta bu eylemleri gerçekleştiremeyeceğimizin idrak edilmesini diliyorum.
  • Şu an aklımızın almadığı, algılarımızın ötesinde muazzam bir sistemin çok değerli parçaları olduğumuzu ve hiyerarşik bir düzende Bütünün en yüksek hayrına ‘özgür irademizle’ hizmet ettiğimizi düşünürken, aslında galaktik bir oyunun minik, değersiz ve harcanabilir piyonları olduğumuz gerçeğiyle y ü z l e ş m e m e y i  diliyorum.

Çiğdem Sarıgül – 17/09/2015

Görsel:  ♥ Gregory Colbert ♥

Hakkında Çiğdem Sarıgül

1969 yılında Almanya' da doğdum. 1996 senesinden beri Antalya' da özel bir hava yolu şirketinde çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu evrendeki gerçek rolümüzü, gerçekten nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi araştırmaya çalışıyorum. : )
x

Check Also

a12ef2d9491d550e87de06cf61048f8c

İlk Önce Kendini Düzelt!

  Doğanın, yeşilin elden gittiğini düşünüp, tepki gösterip açık havada iğrenç sigara dumanıyla havamızı kirletenler, yerlere ...